Openingstijden

Openingstijden showroom: 

Wij zijn momenteel alleen op afspraak geopend.

U kunt telefonisch contact opnemen om een afspraak te maken.
0318-591222

Wat zijn bordestrappen?

Past een bordes trap perfect in uw woning of gebouw? Allstairs Benelux ontwerpt, bouwt en monteert voor u de droomtrap die bij u past. Een van de voordelen van bordestrappen is, in tegenstelling tot kwartslag en halfslag trappen, dat de gehele trap dezelfde aantrede heeft. Bovendien kunnen mensen elkaar op bordestrappen makkelijk passeren. Om een bordes trap geheel passend te maken in uw gebouw of woning heeft u keuze uit een diversiteit aan materialen.

Wat is een bordes trap?

Een bordes trap is een rechte trap met aan de onderzijde of aan de bovenzijde een plateau, waardoor twee verdiepingen met elkaar worden verbonden. Wanneer een trap voorzien wordt van een rust plateau spreken we van een bordes trap. We kunnen te maken hebben met een begin bordes, een eind bordes of een tussen bordes. Bij een tussen bordes kan men een draai van 90 graden of 180 graden maken. Bij 180 graden spreekt men ook wel van een halfslag trap met tussen bordes of een steektrap met bordes.

Veilige trappen volgens de norm

Wanneer een hoogte van boven de 4 meter overbrugd moet worden is een bordes in een trap verplicht volgens de eisen van het Bouwbesluit / NEN norm. Deze verdiepingshoogte treffen wij in de woningbouw niet vaak aan, in de utiliteitsbouw komt het wel regelmatig voor.

 

Bekijk hieronder een aantal door ons afgeronde werkzaamheden, die naar volle tevredenheid van onze klanten zijn geplaatst.