Openingstijden

Openingstijden showroom: 

Wij zijn momenteel alleen op afspraak geopend.

U kunt telefonisch contact opnemen om een afspraak te maken.
0318-591222

Wat zijn wenteltrappen?

Een trap die spiraalvormig omhooggaat wordt volgens het Van Dale Nederlands woordenboek een wenteltrap genoemd. Het begrip draaitrap of spiltrap wordt hier vaak fout gebruikt. Kenmerkend voor een wenteltrap is dat deze in een ronding naar boven draait en minimaal een halve cirkel beslaat. Vaak worden wenteltrappen gemaakt van goed te bewerken en buigzaam materiaal zoals metaal en aluminium.

Verschillende uitvoeringen

Naast het gebruik van metaal en aluminium zijn er voor een wenteltrap nog veel meer mogelijkheden. Zo kan er ook hout of een combinatie van materialen gebruikt worden. Door de combinatie van diverse materialen en uitvoeringen zijn de mogelijkheden van deze wenteltrap zo goed als onbeperkt. Zowel een klassieke als een moderne uitvoering behoort tot de mogelijkheden.

Waar past een wenteltrap het best?

De wenteltrap, ook wel een Engelse trap genoemd, neemt redelijk veel ruimte in beslag. Wenteltrappen komen dan ook het beste tot hun recht in een grote ruimte. Kenmerkend is de spiraalvorm van wenteltrappen. De spiraalvorm kan worden benadrukt door de horizontale meestijgende knieregels toe te passen in de balustrade.

wenteltrappen aluminium wenteltrap